Tips til at købe en brugt motorbåd

7

sponsoreret

Er du på udkig efter en brugt motorbåd? Hold øje med bådens tilstand og ejerens vedligeholdelse. Her er en liste over nogle af de ting, du skal se efter. Hvis du er i tvivl, er det en fordel at tage kontakt til en fagmand inden for brugte motorbåde.

Hvis du overvejer at købe en brugt motorbåd, skal du sørge for, at du får den tjekket både på land og i vand.

Tjek bådens bund
Hvis du kun tager et kig på båden, når den er placeret i vandet, vil det være svært at se båden udvendigt. Det er især vigtigt at tjekke motorbådens bund, da der her kan være ’osmose’ – også kendt som glasfiberpest. Hvis båden har glasfiberpest, skal det fjernes, hvilket hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.

Tjek bådens rør og propel
En anden ting, der også er en fordel at tjekke, er bådens skroggennemføring. Du skal her tjekke, om metalrørene er rustne eller ved at smuldre. Desuden er det en god idé at tage et kig på bådens propel, da den også kan være ved at smuldre, hvis båden har nogle år på bagen.

Tjek bådens motor
Ved køb af en motorbåd er det især vigtigt at tjekke, om motoren er i god stand. Du skal derfor prøvesejle båden, da du kun kan finde ud af, om motoren er i orden ved at få den i gang. Når først du er på motorbåden, vil du få en fornemmelse for, hvordan motorens stand er i forhold til, om den starter med det samme osv.